Strammere miljøkrav forsinker vigtig højspændingsledning

Thormast
Illustration: Energinet.
En ny 400 kilovolt-forbindelse mellem Endrup og Idomlund skulle efter planen gå i drift i år men er tidligst klar til brug i 2024. Forsinkelsen skyldes bl.a. uvished om, hvilke krav miljømyndighederne stiller til projekterne efter indførelse af en mere restriktiv praksis.
23. juni kl. 05:30

Forsinkelse på forsinkelse på forsinkelse. Det har præget processen omkring etableringen af en ny 400 KV-luftledning fra Endrup i Esbjerg Kommune til Idomlund i Holstebro Kommune - en luftledning, som regnes for at være en vigtig kommende milepæl i den grønne omstilling ved at sikre, at VE-producenter kan få sendt deres strøm videre fra deres anlæg. 

Planen var, at Energinet skulle være færdig med at etablere luftledningen i år, men Energinet har netop meldt ud, at den først når i mål i 2024 eller 2025, vel at mærke under forudsætning af, at der ikke kommer yderligere forsinkelser. 

Udmeldingen kommer i forbindelse med, at Bolig- og Planstyrelsen og Miljøstyrelsen har meddelt, at de forventer at sende sit udkast til en VVM-tilladelse, landsplandirektivet med miljøvurdering og miljøkonsekvens-rapporten til den kommende forbindelse i offentlig høring per 30. juni 2022. 

Årsagen til de sidste års forsinkelser er ifølge Energinets strategiske projektleder Christian Jensen strammere miljøregler, der afviger fra de sædvanlige procedurer.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger