Stort gasprojekt skubber Energinet ud i nye it-investeringer

Gasrørledning udlægges (ml. Ellund ved den dansk-tyske grænse og Egtved)
Illustration: Bent Sørensen / Energinet.
Et stort byggeprojekt hos Energinet om en international gasrørledning har også ført til en jagt efter nye it-systemer. De skal bruges til at håndtere, at større mængder af gas fremover skal transporteres gennem Danmark.
7. maj 2020 kl. 05:55
errorÆldre end 30 dage

Det statslige selskab Energinet er i gang med at bygge en international gasrørledning ved navn Baltic Pipe, og nu skubber byggeprojektet nye it-investeringer i gang.

Det skyldes, at projektet med Baltic Pipe ifølge Energinet vil føre til en »dramatisk« stigning i den danske gastransport, og derfor er selskabet nødt til at udskifte de it-systemer, som bliver brugt til at administrere området.

»Projektet med Baltic Pipe står til at medføre markante ændringer i gastransporten med en høj udnyttelse af og et større pres på gasnettet. Af den grund bliver vi nødt til at udskifte eller ændre de systemer, der bliver brugt til at håndtere gas-engromarkedet i Danmark,« siger Clement Johan Ulrichsen, der er leder af Energinets afdeling for gasmarkedets udvikling.

Milliard-projektet om Baltic Pipe er et samarbejde mellem danske Energinet og det polske gastransmissionsselskab Gaz-System. Den store gasrørledning skal sørge for, at norsk naturgas kan transporteres til Polen via Danmark.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger