Store solcelleanlæg er klar til at levere systemydelser på linje med kraftværkerne

Foto : WichienTep / BigStock

Store solcelleanlæg er klar til at levere systemydelser på linje med kraftværkerne

Moderne invertere kan styres i langt højere grad end tidligere, og store solcelleanlæg har derfor et stort uudnyttet potentiale til at støtte elnettet – endda også om natten.
Et voldsomt solcelleboom lurer i horisonten. Herhjemme holder Energistyrelsen og Energinet øje med de mange store solcelleplaner, projektudviklerne løbende præsenterer. I øjeblikket er der godt og vel 1 GW installeret solcelle-kapacitet i Danmark. 
Få fuld adgang til GridTech?
GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.
Prøv GridTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

NYE KILDER TIL SYSTEMYDELSER

Kraftværkerne har altid været de primære leverandører af de systemydelser, der time for time holder elnettet i balance, og som kun bliver mere nødvendige i et elektrificeret samfund. Men kraftværkerne er på vej ud, og derfor skal nye kilder til de afgørende systemydelser køres i stilling.

I en række artikler sætter GridTech derfor fokus på, hvordan vindmøller, varmepumper og batterier kan blive de nye stabiliserende kræfter i elnettet.