Stik imod Klimarådets anvisning: Green Power Denmark vil bibeholde biomassefyrede kraftvarmeværker

12. maj kl. 05:59
Biomasse
Når vinden ikke blæser og solen ikke skinner skal elforsyningen sikres med de kraftvarmeværker, der bruger biomasse som her i Randers, mener Green Power Denmark. Illustration: Jakob Lerche/Verdo.
Mens Klimarådet i sin seneste rapport anbefaler, at elforsyningssikkerheden ikke sikres ved at fastholde et højt forbrug af biomasse, mener Green Power Denmark, at rapporten netop understreger behovet for at fastholde og investere i eksisterende, biomassefyrede kraftvarmeværker for at sikre både el- og varmeforsyningen samt biogent CO2 til produktionen af fremtidens grønne brændstoffer.

Mens andelen af sol- og vindenergi vokser, ser vi ind i en fremtid med mindre regulerbar kapacitet i takt med, at biomassefyrede kraftvarmeværker og øvrige kraftværker udfases. Noget, der vil gøre det vanskeligere at opretholde elforsyningssikkerheden.

En udfordring, som Klimarådet med sin seneste rapport om 'Sikker elforsyning med sol og vind' kommer med en håndfuld anbefalinger til at imødegå. 

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger