»Staten har et horn i siden på Åben Dør-ordningen«

8. september 2022 kl. 05:331
»Staten har et horn i siden på Åben Dør-ordningen«
Illustration: Colourbox.
Åben Dør-ordningen i sin hidtidige form har forhindret staten i at få kontrol med havvind-udbygningen og tjene penge på etableringen af havvind. Derfor skærer en lovændring den nu kraftigt ned.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fra juli har staten fået noget nær fuld kontrol over udbygningen af havvind. For her trådte lovændringen af Åben Dør-Ordningen i kraft - en ændring, der lukker for opstilleres mulighed for at sende åben dør-ansøgninger på havvind-parker over 15 km fra kysten. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. september 2022 kl. 10:38

Mon ikke at det også handler om at staten ønsker mere kontrol over hvor parkerne sættes op - og ikke bare at staten vil tjene penge. Det er i mine øjne en smule konspiratorisk. OG det forklarer også hvorfor man ikke "bare" lægger en pris oveni tilladelsen til åben dør.

I dag oplever mange lokalt tilstande de benævner som "det vilde vesten" når der er tale om åben dør projekter. Det giver megen usikkerhed i kommunerne. Arealerne er i øvrigt langt hen af vejen kystnære, og ligger i de overordnet set mest sårbare områder områder. Endeligt har vi reserveret så store havarealer til VE at vi fint kan opfylde både DK-klimamål og en ambition om at eksportere enddog meget store mængder VE til resten af europa indenfor de udpegede områder (og altså udenfor åbendør).

Det er vist branchen der har fået guldfeber.