Siemens Gamesa efterlyser kontinuerlig udbuds- og byggeproces i Nordsøen   

Samling af 14 MW vindmølle Siemens Gamesa
Illustration: Siemens Gamesa.
Staten er nødt til at droppe sine stop & go udbudsrunder hvis den vil gøre sig forhåbninger om at indfri Esbjerg-erklæringens målsætning om 150 GW havvind inden 2050, lyder det fra den danske vindmølleproducent Siemens Gamesa, der kommer til at levere en del af møllerne.
2. juni kl. 05:31

Rotoren kører med stor fart hos vindmølleproducenten Siemens Gamesa. Og det varer ikke længe før tempoet bliver skruet endnu en tand op. På sin vingefabrik i Aalborg er virksomheden nemlig ved at støbe vingerne til en rotor med en diameter på 236 meter, der skal drive en 14 MW-vindmølle, som virksomheden hidtil kun har produceret med rotorer på 222 meter i diameter. Den større rotor på møllerne producerer mere strøm på kortere tid. Og det bliver der brug for eftersom at Danmark og de øvrige Nordsølande for nylig underskrev en fælles erklæring om at etablere 150 GW havvind inden 2050 - et mål, som primært skal nås med vindmøller fra store spillere som Vestas og Siemens Gamesa. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger