Seaborg-spinoff vil tilbyde storskala energilagring til halv pris af konkurrenterne

Seaborg, laboratorium, Nørrebro, smeltet, salt, reaktor
Atomkraft-udvikleren Seaborg har netop lanceret søster-virksomheden Hyme, der skal bringe virksomhedens teknologi i spil i markedet for energilagring. Illustration: Seaborg. Se større version
Med 'meget fortrøstningsfulde' laboratorie-resultater i hånden vil atomkraft-udvikleren Seaborg nu bringe sin egenudviklede teknologi i spil inden for storskala energilagring.
21. december 2021 kl. 06:25

Hos atomkraft-udvikleren Seaborg har man haft et teknisk gennembrud.

Den Nørrebro-baserede virksomhed har i årevis arbejdet målrettet på at udvikle en modulær flydende salt-reaktor (MSR) med en moderator bestående af hydroxid-saltet natriumhydroxid – også kendt som afløbsrens.

Det tekniske gennembrud – som vi nok skal komme til, hvad er – har ført til, at man nu har startet spinoff-virksomheden Hyme, som i stedet for en reaktor vil fokusere på at udvikle og levere termisk og el-til-el energilagring, der kan skaleres til både industrielle virksomheders samt forsyningsmæssige behov.

Dermed melder Seaborg nu ind på samme marked som konkurrenterne Copenhagen Atomics, der ligeledes arbejder på at udvikle en varmelagringsløsning baseret på sin egen smeltesalt-teknologi. Den plan omtalte GridTech tilbage i september.

Læs også: Dansk atomkraft-udvikler vil sælge mobil varmelagring

Ifølge Hymes nye administrerende direktør, Ask Emil Løvschall-Jensen (som også er medstifter af Seaborg), har man fra start forsøgt at tæmme de ætsende egenskaber ved natirumhydroxid i forbindelse med udviklingen af reaktoren. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.