Russisk gas-stop kolliderer med regeringens affaldsplaner: Skal finde alternative fjernvarmekilder til 140.000 husstande

pressefoto
Illustration: Pressefoto.
Ifølge Dansk Affaldsforening er det på tide at gentænke planerne om at lukke 30 procent af affaldsforbrændingssektoren frem mod 2030. Dansk Fjernvarme bakker op og kalder regeringens kurs for usikkerhedsskabende.
7. juni kl. 05:30

Onsdag morgen lukkede det russiske selskab Gazprom for leverancer af gas til det danske energiselskab Ørsted. Selvom beslutningen ikke var helt uventet og ikke på kort sigt forventes at føre til decideret mangel på gas i Danmark, så presser den nye udvikling i den verserende energikrig mellem Rusland og EU priserne på varme yderligere i vejret.

Det bør ifølge Dansk Affaldsforening få de danske politikere til at tænke sig grundigt om og overveje endnu en gang, om det er farbart at føre planerne om en delvis afvikling af affaldsvarmen frem mod 2030 ud i livet. 

I dag står affaldsforbrænding for omtrent en fjerdedel af Danmarks fjernvarmeforsyning, men ifølge regeringens klimaplan skal forbrændingskapaciteten reduceres med 30 procent. Tager man udgangspunkt i, at 473.019 husstande idag opvarmes med affaldsvarme, så vil den planlagte delvise udfasning betyde, at 140.000 husstande skal finde alternative varmekilder i fremtiden.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger