Regeringen vil ikke betale for tidligt kulstop på Nordjyllandsværket

9. november 2021 kl. 05:001
Nordjyllandsværket, kraftvarmeværker, kulkraft
Illustration: Aalborg Kommune.
Det vækker forundring i Aalborg Forsyning, at Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet nu har meddelt Nordjyllandsværket, at regeringen ikke støtter et kulstop før tid.
Artiklen er ældre end 30 dage

Efter et års dialog om finansiering af en fremskudt udfasning af kullet på Nordjyllandsværket har Klima-, energi- og forsyningsministeriet nu netop meddelt Aalborg Forsyning, at regeringen ikke vil betale den cirka 400 millioner kroner store regning, det er estimeret til at koste.

Det skriver Aalborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. november 2021 kl. 15:23

Det følgende er hovedparten af en netop afgvet kommentar til en meget lignende artikel i Energy-supply (se evt. https://www.energy-supply.dk/article/view/818663/tommelen_ned_til_nordjysk_kulstop_forsyningsselskab_troede_sig_sikker_pa_400_millioner?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily) :

Nordjyllandsværket kunne i stedet ombygges til nærringsstof- og biokoksrecirkulerende forgasningsbaseret fyring med fortrinsvis landsdelens pt. klima- og på andre måder miljøbelastende organiske restprodukter, suppleret med direkte indfyring af velvalgte - ligeledes mindst CO2e-neutrale - importerede træpiller i dårlige halmår og tidsrum med sammenfaldende manglende vind, sol, og vand i de nordiske magasiner. Det hele evt. bare i dellast og/eller med kul i baghånden og idet gaskanalerne drejes til en ny - kun ca. halvt så stor? - bio-KV-blok, når den nuværende KV-blok ikke længere kan levetidsforlænges. Eller bare noget i den stil?

Det kunne i nogen grad allerede havet være iværksat nu, hvis Pyroneer-forgasseren ikke var blevet mølposet i 2014.

Så pres hellere vore landspolitikere til at forstå, at der bør etableres rammebetingelser, der effektivt belønner både backup-ydende elproduktion og CO2e-negativitet, - så ekstraudgiften til det første ikke skal betales af lokale varmekunder/fåreavlere/...? og så det sidste ikke fortsat bare bliver ved snakken.

For resten mener jeg fortsat, at artikler som denne ikke bør forekomme bag pro-mediernes ekstrabetalingsmure, hvor IDAs medlemmer ikke har fri adgang til at følge med og kommentere.