Regeringen præsenterer længe ventet PtX-strategi: Går efter 4 til 6 GW elektrolysekapacitet i 2030

klimaminister
Klimaminister Dan Jørgensen(S) holder fast i, at borgerne i snit kun vil få en stigning i affaldsgebyret på 55 kr. Illustration: Ulrik Jantzen. Se større version
Med et nyt udspil vil regeringen kaste 1,25 milliarder kroner i produktionsstøtte til Power-to-X. Samtidig præsenteres også den længe ventede strategi på området, der sigter efter en udbygning på 4-6 GW elektrolysekapacitet inden 2030.
15. december 2021 kl. 23:21

Så kom den.

En halv-sen aftentime på en af årets yderste dage, landede den længe efterspurgte nationale strategi for Power-to-X – som lovet til tiden, inden udgangen af 2021.

Selve strategien er et omfattende dokument, som GridTech utvivlsomt vil beskæftige sig med de kommende uger og måneder. I første omgang er der dog kun tid til at referere overskriftsversionen:

Danmark vil gå efter en elektrolysekapacitet på 4-6 GW i 2030. Det er på niveau med de udmeldte aktørplaner indtil videre og er således det offentlige Danmarks første anerkendelse af de massive planer for PtX-udbygningen, som allerede eksisterer blandt kommervielle aktører. I øjeblikket planlægges elsystemet af samme årsag efter en kapacitet, der er fire til seks gange lavere end den nye ambition.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.