Regeringen med historisk udmelding: Danmark skal være nettoeksportør af grøn energi i 2030

Vestas.
Aftalen sætter en ambition for udbygningen af vind og sol i en grad, så Danmark bliver nettoeksportør af grøn energi. Illustration: Vestas..
Regeringen og en række aftalepartier forpligter sig nu til, at Danmark ikke bare skal være selvforsynende, men nettoeksportør af grøn energi i 2030.
15. marts kl. 13:12
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I forbindelse med en ny bred politisk aftale om en dansk strategi for Power-to-X (PtX) præsenteret i dag kommer regeringen med en historisk udmelding: Danmark skal være nettoeksportør af grøn energi i 2030.

Her fremgår det, at regeringen og aftalepartierne »anerkender«, »at realiseringen af et mål om 4-6 GW elektrolysekapacitet vil øge behovet for grøn strøm, hvorfor behovet for yderligere VE-udbygning genbesøges ifm. det kommende Energi- og Forsyningsudspil i 2022«.

Dermed forpligter Folketinget sig nu til, at Danmark ikke bare skal være selvforsynende, men nettoeksportør af grøn energi i 2030.

Ingeniøren har tidligere beskrevet, at Danmark kommer til at mangle grøn strøm fra vindmøller og solceller for at leve op til 2030-målet. Dette er vel at mærke uden at skulle importere denne fra udlandet for at imødekomme det store elforbrug fra kommende Power-to-X-anlæg.

Dette skabte uenighed mellem regeringen og Klimarådet i forhold til, hvorvidt regeringens klimalov forudsætter selvforsyning med grøn strøm.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.