PtX på vej: Grønt, dansk brændstof fra solceller og biogasanlæg

Solceller
Illustration: European Energy .
Firma udvikler og fremstiller anlæg til produktion af grøn methanol. Kassø kan blive ét af de første steder, hvor ideen bliver ført ud i livet.
3. december 2020 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

European Energy, som udvikler solcelle- og vindmølleparker, går nu også ind i power-to-x eller fremstilling af elektrofuels. 

Det sker via en aftale om ejerskab af en del af methanol-udvikleren REintegrate, som forventes klar med fuldskala produktion af methanol på et Power-to-X-anlægget i Skive i 2022 – med flere anlæg i pipe-line rundt om i Danmark og Europa i de kommende år. 

I sidste uge annoncerede benzinselskabet Circle K, at de er klar til at aftage 50 mio. liter grøn methanol fra REintegrate, og med European Energys involvering i selskabet får Danmark hermed sin første samlede PtX-produktionskæde, hvor dansk grøn strøm bliver til brint, der omdannes til methanol ved tilsætning af CO2 på en dansk virksomhed og afsat til det danske marked.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger