Pilotanlægget skal bygges som en tilføjelse til et af Nature Energys eksisterende biogasanlæg.
Pilotanlægget skal bygges som en tilføjelse til et af Nature Energys eksisterende biogasanlæg.

Foto : Nature Energy

Power-to-X: Boost af biogas med brint giver 67 procent større udbytte

Med en ny tilgang til methanisering af CO2 vil projektet eFuel vise vejen for, hvordan næste generation af biogasanlæg kan forsyne Danmark med bæredygtigt brændsel.
Fluktuerende energikilder er som bekendt en udfordring at passe ind i en elforsyning, der skal være til rådighed konstant. Udbygningen af vind og sol er nu så langt, at udfordringen i stigende grad ligger i at få omsat den producerede grønne strøm til noget brugbart.
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Power-to-X er næste fase af omstillingen

Som tidligere beskrevet her på GridTech er det de såkaldte Power-to-X-teknologier (P2X), som for alvor skal på banen i næste fase af omstillingen af den danske energiforsyning. 

P2X er samlebetegnelsen for forskellige teknologier, der groft sagt går ud på at reagere elektrolyse-fremstillet brint med kulstof og dermed bruge energien fra overskudsstrøm til at producere kulbrinter, som er den basale kemiske forbindelse, der driver størstedelen af verdens transport.

Flere eksperter mener, at Danmark har en unik mulighed for at positionere sig som foregangsland inden for storskala elektrolyse og flere pilotprojekter er allerede i gang. Men hvor skal kulstoffet komme fra? Bør vi satse på alkalisk elektrolyse eller PEM-teknologi? Skal elektrolyseanlæggene stå ved biogasanlæg eller tæt på vindparkerne?

GridTech forsøger at finde nogle svar, nå vi i den kommende tid sætter fokus på fremmarchen af P2X i Danmark.