Politikere er delte om ny naturgasledning til Lolland-Falster

naturgas, biogas, el, Energinet, Energinet anlagde en ny gastransmissionsledning mellem Egtved nær Kolding og den dansk-tyske grænse. Ledningen blev indviet i 2013.
Illustration: Bent Sørensen.
Et projekt hos Energinet på mere end 1 milliard kroner skal fremover forbi landspolitikerne. Første sag er en gasledning til sukkerfabrikkerne.
27. oktober 2020 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Når energipolitikerne om kort tid skal diskutere Energinets ansøgning om at bygge en ny naturgas-ledning til Lolland-Falster til knap 1 mia. kroner - så bliver det en slags for-premiere på en ny procedure for behandling af ansøgninger fra Energinet.

Til nytår skal en ny lov om Energinet nemlig efter planen træde i kraft. Lovforslaget – som netop har været i høring – skal med klimaminister Dan Jørgensens egne ord sikre »mest mulig transparens og åbenhed om Energinets planer for netudbygning,«.

Lovforslaget indeholder blandt andet en bestemmelse om, at større infrastruktur-projekter til over 1 mia. kroner skal forelægges for klima-, energi- og forsynings-udvalget forud for endelig godkendelse, og ifølge Ingeniørens oplysninger er det en sådan diskussion, som er umiddelbart forestående.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger