Nyt europæisk konsortium skal finde tekniske løsninger til transport af brint

Kort over potentielt brint-netværk.
Illustration: Energinet.dk.
FORCE Technology har etableret et europæisk konsortium til at finde metoder til at vurdere, om de eksisterende rør til naturgas og biogas også kan bruges til at transportere brint. Derudover skal det facilitere nye, mere modstandsdygtige materialer mod brints skadevirkning. 
14. juni kl. 05:30

Kan det lade sig gøre at omstille de eksisterende gasnet til et brintnet - og hvad kræver det af ens materialer og udstyr for at kunne gøre det? Det er det bærende spørgsmål, som et nyt Europæisk Konsortium skal finde svar på. Et konsortium, som det anerkendte danske firma FORCE Technology har taget initiativ til at etablere.

»Lige nu er vi i gang med at stable et nyt europæisk samarbejde på benene. Det bliver på et meget teknisk plan eftersom at det får til opgave at løse de tekniske udfordringer med at transportere brint i rørledning,« siger Trine Nybo Lomholt, der er programleder i materialer og produktafprøvning ved FORCE Technology. Hun fortæller, at konsortiet skal forsøge at imødekomme, at mange gasdistributions- og gastransmissionsselskaber begynder at fundere over, om de kan omstille deres rør og installationer til brint, og hvad skal der til for at gøre det. For det stiller helt nye krav til deres eksisterende udstyr, materialer og rør.

Endnu er konsortiet kun i sin vorden. Det består kun af en projektidé og en ansøgning 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger