Nye resultater afliver myte: Havfugle undgår møllevinger

17. marts kl. 10:01
Havvind
»Hvis man ikke er opmærksom på fuglenes vigtigste levesteder, så kan man komme til at placere møllerne ualmindelig uhensigtsmæssigt – for eksempel ved Vadehavet, hvor vi ved, at mange unge havørne raster,« siger Knud Flensted, der er biolog i DOF BirdLife. Illustration: CreativeNaturePhotography/Bigstockphoto.
Billeder og 3D-analyser af havfugles flyvemønstre viser, at de er mestre i at undgå vingerne fra vindmøller placeret på havet. Men eksperter peger på andre udfordringer.

Der har i årtier været diskussion om vindmøllers effekt på fuglelivet. Det har fyget med tal for, hvor mange fugle der årligt mister livet til vindmøllers roterende vinger, eller fordi møller står lige der, hvor fuglene ellers ville opholde sig og finde føde.

Målinger har i mange år alene fokuseret på kollisioner med vindmøller på land. For eksempel blev det i et amerikansk studie fra 2010 vurderet, at en 165 kvadratmeter stor vindmøllepark på samlet 580 MW i Californien var skyld i, at 67 kongeørne og yderligere 1.127 andre rovfugle hvert år mistede livet.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger