Nye kriterier skal hjælpe kommunerne til at udpege husstande til fjernvarme

Hans Henrik Lindboe, konsulent i Ae Energianalyse, har udarbejdet de nye kriterier i tæt samarbejde med Rådet for Grøn Omstilling. Publiceringen af dem vil ske drypvis de kommende uger.
Illustration: Ea Energianalyse.
Divergerende kortlægninger af husstandenes varmebehov forvirrer kommunerne i deres varmeplanlægning, lyder det fra Rådet for Grøn Omstilling, der sammen med Ea Energianalyse snart offentliggør kriterier til at identificere husstande til fjernvarme.
21. april kl. 05:10

Ansvaret for inden udgangen af 2022 at orientere borgere og virksomheder om, hvorvidt de bør koble sig på fjernvarmenettet eller bør investere i en varmepumpe ligger entydigt hos kommunerne. Sådan lød regeringens klokkeklare udmelding på det nylige pressemøde om sit nye udspil - Danmark Kan mere II - om, hvad der skal til for at accelerere den grønne omstilling og gøre først Danmark og siden EU uafhængig af russisk gas. Men det bliver en svær opgave for kommunerne at løfte, vurderer Hans Henrik Lindboe, der er konsulent ved Ea Energianalyse.  

Læs også: EA Energianalyse skal rådgive europæisk energiø-konsortium

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.