Ny prisanalyse for fjernvarmen: De dyreste selskaber har gas som primære brændsel

27. februar kl. 09:301
Naturgas kedelrum
Fjernvarmeselskaberne med gas som primær kilde er »i fuld gang med at diversificere«. Primært er det varmepumper, overskudsvarme og biomasseanlæg, der investeres i, lyder det fra Dansk Fjernvarme. Illustration: Dansk Fjernvarme.
Ny varmeprisanalyse fra Dansk Fjernvarme viser stor prisspredning mellem gasramte fjernvarmeområder og de øvrige fjernvarmeselskaber. Trods det viser fjernvarmen sig fortsat som en prisrobust opvarmningsform sammenlignet med alternativerne.

Mens fjernvarmeselskaber som Assens Fjernvarme og Hvide Sande Fjernvarme godt hjulpet af blandt andet egen VE-produktion har haft et år med udsædvanlig billige varmepriser på henholdsvis 7.558 og 4.273 kroner for et standardhus (et hus på 130 m2 med et varmeforbrug på 18

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. februar kl. 16:55

Nu burde de naturgasfyrede kraftvarmeværker jo langt hen ad vejen have kunnet kompensere de høje gaspriser via deres elsalg, idet elpriserne var tilsvarende voldsomme - vel at mærke på det ordinære marked.

Uheldigvis var en del anlæg landet i fedtefadet i form af fikse forretningsmodeller uden for dette marked. F.eks. ser jeg at en flok jyske kraftvarmeværker via det fællesejede, nu konkursramte ”Dansk Kraftvarme Kapacitet” (DKK) har tabt 160 mio.kr. på ”Power Purchase Arrangements”. Der var jo ikke meget fidus i at skulle levere el til en fastpris på 40 øre/kWh, i en situation hvor gasprisen var langt højere!

Man tør vel håbe at nogen er blevet klogere...