Ny metode til genanvendelse af litium-ion batterier sparer CO2 og ressourcer

Fortum batteri
Illustration: Fortum. Se større version
Energiselskabet Fortum har taget patent på en ny hydrometallurgisk proces, der gør det muligt at genindvinde flere værdifulde metaller fra eksempelvis bilbatterier. Nu vil virksomheden udvide forretningen.
Tech fokus10. december 2020 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Det bliver stadig mere og mere almindeligt at se elbiler og elcykler på de danske gader og landeveje – og udviklingen ser ud til kun at få endnu mere fart på i de kommende år både i Danmark og store dele af resten af Europa.

Den tiltagende elektrificering er godt for miljøet, men betyder imidlertid også, at der kommer pres på udvindingen af råstoffer såsom kobolt, litium og nikkel, der skal anvendes i de batterier, som driver de nye fartøjer – en udvinding der ofte foregår under kritisable forhold.

Nu håber energiselskabet Fortum imidlertid, at de kan præsentere et mere bæredygtigt alternativ til minedrift. Hidtil har det været kompliceret at genvinde litium i et tempo, der kan følge med efterspørgslen, men selskabets finske afdeling Fortum Recycling & Waste har netop taget patent på en ny genanvendelsesteknologi, som de har store forventninger til.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.