Ny el-leverandør på markedet: »Strøm er kompliceret og kedeligt«

6. september 2018 kl. 06:001
barry_notifikation
Med deres app vil el-leverandøren Barry kunne give kunderne information om produktionen af og prisen på den strøm, der er i kundens kontakt på et givent tidspunkt. Her ses et prototype-eksempel på en besked fra Barry-app'en. Illustration: Barry.
Fra udgangen af året kan danskerne købe strøm fra en leverandør, der slår sig op på at være ‘easy, fair and fun’. Med en app som omdrejningspunkt minder Barry næsten mere om en fintech-virksomhed end en traditionel el-leverandør.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mere end 1.500 potentielle el-kunder har allerede skrevet sig på venteliste hos Barry, der efter planen vil sælge strøm på en mere fair og gennemsigtig måde fra 1. november i år. Men 'hvem' er Barry, der vil nytænke handlen på det danske elmarked?

GridTech har snakket med CMO og Head of Growth Christophe Lephilibert hos Danmarks nye el-leverandør og tech-startup, om hvad der egentlig er det nye ved Barry.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. september 2018 kl. 20:16

Er er jo en mærkelig vare. Den kan (næsten ikke) lagres, men skal faktist forbruges præcis når den produceres. Vi har været vant til at el havde en fast pris og det blev produceret i den mængde forbruget var. Det kunne man da man kunne styre produktionen udfra behovet. Nu er det hele vendt på hovedet. Produtionen svinger ret ukontrolabelt og så bør prisen, hos forbrugerne, også gøre det. Vi skal vende os til at bruge mere el, når den er billig og spare, når det er dyr. Sagt på en anden måde: Hvor produktione før rettede sig efter efterspørgsen, så må efterspørgslen til at rette sig efter udbuddet. Når først vi erkendet det er der masser af måder man kan flytte sit el-forbrug på og der vil med ny teknologi kommer masser af nye. Vores el må svinge mellem 220 volt og 240 volt. Og ser man på prisen (på gossistmarkedet) så er el dyr når den er nede nær de 220 og billig, når den er nær de 240. Tænk bare hvis vores dybfrysere havde en termostat, der via spændingen målte el-prisen og så var indstille på minus 20 gr. når el var billig og på minus 18 gr. når el var dyr. Får man noget for det vil den slags brede sig.

vh Mogens