Nedbrydelige batterier: Skimmelsvampe erstatter lithium

Foto : AAU Esbjerg

Nedbrydelige batterier: Skimmelsvampe erstatter lithium

Fra Ing.dk: Forskere fra DTU og Aalborg universitet får 15 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til udvikling af svampebatterier.
Forskere fra DTU Bioengineering og Aalborg Universitet er gået ind i jagten på at finde skimmelsvampe, der er særligt gode til at producere pigmenter, quinoner, som kan bruges til at lagre energi. Forskerne har konstrueret en prototype af et svampebatteri, og med en ny donation på 15. mio. kroner fra Novo Nordisk sætter forskerne tempoet op i deres søgen efter egnede svampe.
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Nævnte firmaer

40.000 Svampe på DTU

DTU Bioengineerings svampesamling rummer ca. 40.000 svampe, som er blevet kemisk karakteriserede og som repræsenterer mange arter, der bruges i bioteknologi, men også dem, der ødelægger levnedsmidler, og som er i indendørs miljøer eller kommer fra jord og marine miljøer. Mange arter er repræsenteret ved flere hundrede isolater, så variationen inden for disse arter er kendt, og den bedste stamme til et bestemt bioteknologisk formål kan udvælges.