Minister: 100 MW lokal havvind kan underminere økonomien i energiø

Foto : BigStock / Nuttawut Uttamaharad

Minister: 100 MW lokal havvind kan underminere økonomien i energiø

Et lokalt initiativ til at opsætte op imod 100 MW kystnær havvind ud for Bornholm snitter arealet for statens planlagte energiø med 2 GW havvind tilknyttet. Minister afviser at give borgerinitiativet plads på havet, blandt andet fordi det kan underminere økonomien i statens eget projekt.
Noget så sjældent som et kystnært havvindprojekt på op til 100 MW med stor lokal opbakning har løbet panden mod Klima-, energi- og forsyningsministeriets mure og svæver nu i overhængende fare for at blive droppet. De kystnære vindmøller skal efter planen opstilles i et område syd for Rønne på Bornholm under åben-dør-ordningen. Men den ønskede placering ligger i et område, der allerede er reserveret til statslige udbud af havvind. 
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv GridTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer