For lidt og for sent: Energinets langsigtede plan for nye gasrør og elledninger får hård kritik

9. juni kl. 05:301
Energinet
Illustration: Energinet.
Nyt katalog fra Energinet inviterer alle til at komme med løsninger på flaskehalse i el- og gasnettet. Men Green Power Denmark mener, at kataloget giver et forkert billede af behovet, da beregningsforudsætningerne er forældet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Når der skal mere grøn el i stikkontakterne og mere biogas i gasnettet, bliver der brug for nye ledninger og rør. Derfor har Energinet udgivet et katalog på 300 udbygninger og forstærkninger af el- og gastransmissionsnettet frem mod 2040. 

Og hvor den type planer tidligere først og fremmest har været rettet mod store aktører, myndigheder og politikere, så er det nye katalog også et oplæg til en bredere diskussion. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. juni kl. 10:12

Hovedproblemet er nok analyseforudsætningerne. Det vil være oplagt, at Energistyrelsen udarbejder forskellige scenarier for udviklingen, og at disse scenarier danner grundlag for analysesforudsætningerne til Energinet. Desværre er det ikke tilfældet. Energistyrelsen udarbejder udelukkende et “frozen policy" scenarie til klimafremskrivningen, som jo netop giver et relativt konservativt skøn over udviklingsmulighederne. Den seneste reelle scenarie-analyse med forskellige udviklingsscenarier fra Energistyrelsens side er fra 2013! Det er svært at forstå, at styrelsen ikke anvender det omfattende modelapparat og de dygtige medarbejdere de har, til at udfolde et bedre scenarie-rum, som kan danne grundlag for robuste investeringer i infrastrukturen.