Lang ventetid på tilslutning af lynladere: Udstyr samler støv på lageret

I alt vil Powered by E.ON Drive & Clever bygge og drive 48 lynladestationer I Skandinavien - 8 i Danmark, 20 i Sverige og 20 i Norge.
Illustration: Christian Rantorp. Se større version
Ladeoperatører kan vente op mod et år på at få tilsluttet en ladestander, lyder det fra brancheforening. Vi er ramt af den perfekte storm i øjeblikket, siger netselskab.
Tendens28. oktober 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Frem mod 2026 vil selskabet Q8 sætte lynladere til elbiler op på alle bemandede Q8-tankstationer. Sådan lød ambitionen fra selskabet i august.

I første omgang skal tre Q8-stationer i hovedstadsområdet have lynladere i år, men indtil videre er det ikke lykkedes selskabet at få ladestanderne tilsluttet, fortæller Marc Skriver-Bayer, som er chef for e-mobilitet hos Q8 i Danmark.

»Indtil videre er der gået et halvt år, siden vi sendte den første ansøgning afsted. Og lige nu har jeg ikke dato på, hvornår jeg kan forvente at få tilsluttet den første lynlader i hovedstadsområdet,« siger Marc Skriver-Bayer.

Han oplever, at der især kan være ventetid i hovedstadsområdet, og det samme gør sig iøvrigt gældende i Sverige, hvor Q8 også sætter ladestandere op.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.