Kommuner risikerer at stirre sig blinde på elbusser

På linje 5C mellem Herlev Hospital og Københavns Lufthavn kører der ledbusser, udrustet med Euro 6-gasmotorer, der kører på biogas.
På linje 5C mellem Herlev Hospital og Københavns Lufthavn kører der ledbusser, udrustet med Euro 6-gasmotorer, der kører på biogas. Illustration: Fotonen/Bigstock. Se større version
De er populære i øjeblikket, men batteridrevne busser er ikke nødvendigvis den bedste løsning for alle kommuner. Det mener programleder hos Teknologisk Institut.
27. november 2018 kl. 06:03
errorÆldre end 30 dage

Skal bussen køre på el, gas eller diesel? Det er det store spørgsmål, der melder sig hos mange kommuner i øjeblikket.

Og lidt for ofte lyder svaret pr. automatik, at bussen selvfølgelig skal erstattes af en batteridreven variant.

Men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning, advarer Lars Overgaard, som er programleder for Energi og Transport hos Teknologisk Institut.

I sidste uge gav han et oplæg ved et arrangement hos HMN GasNet i Søborg, arrangeret af Transportens Innovationsnetværk, under overskriften, “Værd at overveje inden valget mellem diesel, el eller gas”.

Bliver afvist ved døren 

For lige nu har vi den situation herhjemme, at der er meget hype omkring elbusser for tiden. Og måske lidt for meget, siger Lars Overgaard.

»Så når gasselskaber som HMN og E.ON, og køretøjsproducenter som Scania, Man eller Iveco, tilbyder sig med en gasbaseret løsning til danske kommuner, så er der ofte ringe chance for at komme indenfor døren. Dette fordi der hos flere kommuner er en fornemmelse af, at de nok skal vente, til der kommer en el-løsning. Det er problematisk på flere måder,« siger Lars Overgaard til MobilityTech.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.