Store bygningsejere gør sig klar til at sælge sin fleksibilitet

Coop 365 elforbrug fleksibilitet fleksibilitetsydelser
I supermarkeder kan både lys og ventilation afbrydes eller dæmpes i kortere eller længere tid, og det kan der være en god forretning i. Coop tester nu at sælge såkaldte fleksibilitetsydelser til Energinet via en Flex Platform udviklet af IBM og Andel. Samme vej er Salling gået, mens ATP er på vej. Længst er Københavns Kommune, der planlægger at sælge fleksibilitetsydelser fra 84 bygninger. Illustration: Coop. Se større version
84 skoler, kontorer og idrætsbygninger i København skal ligesom to supermarkeder teste, hvor stor økonomisk og klimamæssig effekt, der er i at flytte elforbruget i bygninger efter el-systemets behov.
2. december 2021 kl. 05:56
errorÆldre end 30 dage

Efter en test i en enkelt sportshal er Københavns Ejendomme nu klar til at »sælge« flytbart elforbrug i 84 bygninger med et samlet areal på 900.000 m2. Det fortæller Københavns Ejendomme & Indkøb (KEID) i en pressemeddelelse.

»Københavns Kommune vil teste en hypotese fra Ea Energianalyse om, at den anslåede mængde fleksibilitet svarer til, at Københavns Ejendomme & Indkøb kan bidrage til at spare mellem 1.800 - 2.700 ton CO2. Vi vil nu teste det økonomiske potentiale og CO2 besparelsen, samt påvirkning af indeklimaet ved opsætning af indeklimamålere,« fortæller Anders Christian Lyngtorp, chef for teknik i KEID i pressemeddelelsen. 

Samme retning er store bygningsejere som Coop, Salling og ATP på vej i. Salling tester allerede den nye løsning i et supermarked i Greve, mens Coop har udvalgt en Coop365 i Odense SV, hvor både lys, ventilation, kølediske og varmepumper indgår i forsøget.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.