Klimarådet: Der er allerede gode alternativer til biomassefyret kraftvarme

15. maj kl. 09:32
Peter Møllgaard, formand for Klimarådet
Det er vigtigt, at udbygningen af fjernvarmenettet ikke fører til et øget biomasseforbrug, og at der politisk og blandt selskaberne er fokus på at minimere brugen af biomasse, siger Klimarådets formand, Peter Møllgaard. Illustration: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Af hensyn forsyningssikkerheden mener Green Power Denmark, at der er god ræson i bibeholde mange de biomassefyrede kraftvarmeværker, der står til at blive udfaset – men der findes allerede gode alternativer til biomassen, og det er vigtigt, at overgangen til mere vind- og solenergi samt udbygningen af fjernvarmenettet ikke fører til et øget biomasseforbrug, siger Klimarådets formand.

I kølvandet på Klimarådets analyse om 'Sikker elforsyning med vind og sol' kom Green Power Denmark i sidste uge med en kritik af rådets anbefaling om, at fremtidens elforsyningssikkerhed bør sikres uden et højt brug af biomasse, da der i dag findes gode alternativer til biomassefyrede kraftvarme. 

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger