Klimaministre i brev til EU: Akraft er ikke ufarligt - Se bare Fukushima og Tjernobyl

Atomkraft
Illustration: Wikipedia. Se større version
Ministre fra fem EU-lande har sendt et brev til Europa-Kommissionen med et ønske om ikke at anse atomkraft som en grøn investering - stik imod konklusionen fra en ekspertrapport fra april.
7. juli 2021 kl. 13:38
errorÆldre end 30 dage

EU-Kommissionens interne forskningstjeneste, Joint Research Centre (JRC), konkluderede i en rapport udgivet i april, at atomkraft kan anses som en grøn investering, da der ikke er nogen »videnskabsbaseret evidens for, at atomenergi gør mere skade på menneskers helbred eller på miljøet end andre teknologier til elproduktion«.

Læs også: EU-rapport: Atomkraft kræver færre liv end vind og sol

Men denne konklusion er fejlagtig, lyder det fra en række ministre fra Tyskland, Østrig, Luxembourg, Spanien og Danmark, heriblandt klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S), i et brev til Europa-Kommissionen.

»Vi blev foruroligede over at høre, at der ifølge Joint Research Centre (JRC) ikke var nogen tegn på, at atomkraft, der er en højrisikoteknologi, er mere skadelig for menneskers sundhed og miljøet end andre former for energiproduktion, for eksempel vind- og solenergi,« fremgår det af brevet, der indledningsvist nævner Tjernobyl- og Fukushima-ulykken som eksempler på »farerne ved atomkraftteknologi«.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.