Klimaministeren kritiseres for at kalde atomkraft ikke-bæredygtig

Tepco
11. marts er det 11 år siden, at Fukushima-ulykken skete. Ulykken medførte et øget fokus på sikkerheden på kernekraftværker. I EU blev der gennemført stresstests af alle kernekraftværker med særligt fokus på konsekvenser af mulige katastrofer som f.eks. jordskælv. I Danmark medførte ulykken øget fokus på beredskabsplanlægning og øvelser for at styrke samarbejdet blandt aktørerne i det nukleare beredskab og med udenlandske samarbejdspartnere. Desuden blev en række specialister fra Beredskabsstyrelsen uddannet til at måle mere detaljeret for radioaktiv forurening. Kilde: Beredskabsstyrelsen. Illustration: Tepco.
Til sidste uges pressemøde om regeringens grønne udspil Danmark kan mere II pointerede klimaministeren, at regeringen fortsat anser atomkraften for at være ubæredygtigt. Men det er i modstrid med EU-kommissionens taxonomi over bæredygtige teknologier, siger ekspert.
26. april kl. 05:24

»Danmark kommer ikke til at satse på atomkraft - først og fremmest fordi regeringen ikke anser den for at være bæredygtig.« 

Sådan svarede klimaminister Dan Jørgensen for nylig en journalist, der til pressemødet om regeringens nye grønne udspil Danmark Kan Mere II rejste spørgsmålet, hvorfor regeringen slet ikke forholdt sig til muligheden for atomkraft - det, selv om Danmark huser  virksomheder, der er helt i front i forhold til at udvikle nye effektive og sikre atomreaktorer. 

»Det er rigtigt, at selve fissionen ikke frigiver CO2 - ikke desto mindre rejser det væsentlige sikkerhedsspørgsmål fx i form af affald, der er højradioaktivt mange tusinder af år ude i fremtiden,« lød Dan Jørgensens forklaring.

Læs mere: Danmark siger stadig nej tak til atomkraft - men modstanden daler

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.