FN Byen har haft et energiforbrug på det dobbelte af det beregnede
FN Byen har haft et energiforbrug på det dobbelte af det beregnede

Foto : Adam Mørk, UN City Copenhagen

Intelligente bygninger er ikke kloge nok

Moderne energirigtige bygninger er spækket med sensorer, men smarte bygninger har stort set altid højere energiforbrug end beregnet.
Jo mere energirigtigt, vi bygger, desto større bliver forskellen på det beregnede og det faktiske energiforbrug. Moderne bygninger bliver spækket med sensorer og software, der gør bygninger energieffektive. Men energiforbruget bliver som hovedregel betydeligt højere end forventet i de intelligente bygninger.
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

​​​​​​​Konference om intelligente bygninger

Teknologisk Institut holder i samarbejde med Energistyrelsen og FN Byen en konference om brugeradfærd i intelligente bygninger. Her er Babette Peulicke Slott en af oplægsholderne. Derudover vil der bl.a. være oplæg fra FN Byens driftsansvarlige og Energistyrelsen.

Konferencen holdes i FN Byen fredag 18. januar.

Læs mere her

I forbindelse med konferencen har Teknologisk Institut udarbejdet en manual med gode råd til driften af energirigtige bygninger.