Industriel overskudsvarme kan spare os for tusindvis af kroner

Overskudsvarme, rør
Illustration: Nostal6ie / BigStock.
Høje afgifter og tekniske barrierer har medvirket til, at overskudsvarme fra industrien stadig i stort omfang slippes ud til fuglene. Men bedre vilkår kan nu bane vej for udnyttelse.
5. maj kl. 05:14

Mens varme- og energipriserne skyder i vejret som følge af krigen i Ukraine, går industriens overskudsvarme op i røg. Men netop røgen kan blive et afgørende våben i kampen for at gøre danskernes varmeregning mindre, viser et estimat fra tænketanken Grøn Energi.

»Store varmepumper, der booster industriel overskudsvarme, vil kunne fortrænge rigtig meget russisk gas. Og der er faktisk ganske gode rammevilkår til stede nu,« fortæller Jesper Koch, der er analysechef i Grøn Energi.

Jesper Koch estimerer, at med en strømpris på omkring 3.000 kroner pr. MWh vil en husstand kunne spare i omegnen af 5.500 kroner om året ved at skifte til fjernvarme, sammenlignet med en konventionel husstandsvarmepumpe.

Læs også: Minister: CO2-effekter ved øget udnyttelse af overskudsvarme er ‘beskedne’

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.