Holbæk Kommune frygter at komme til at fejloplyse borgerne om fjernvarme

Holbæk
De fleste bebyggelser i Holbæk Kommune bliver fortsat opvarmet af olie- og gas. Byrådet har i mange år holdt sig tilbage med at udrulle fjernvarme, da det ikke har været parat til at grave byen op på ny. Illustration: Wikimedia Commons/Pymouss.
Den korte deadline, som regeringen har givet kommunerne til at orientere deres borgere om, hvorvidt de kan få fjernvarme, truer beskedens pålidelighed. Sådan lyder det fra Holbæk Kommunes varmeplanlægger, der gør opmærksom på, at der er mange uafklarede spørgsmål.
3. maj kl. 05:05

»Det bliver svært for os at komme med en helt konkret udmelding til borgerne om, hvem af dem, der kan få fjernvarme, og hvornår.« 

Sådan lyder det fra Patrizia Renoth, der som energiplanlægger i Holbæk Kommune kommer til at stå i spidsen for kommunens forsøg på at leve op til regeringens udspil ‘Danmark kan mere II’ til at sætte turbo på den grønne omstilling. Inden året er omme skal kommunen både have lagt sidste hånd på sin varmeplan for udrulning af fjernvarme og givet borgerne besked om, hvorvidt de i en ikke alt for fjern fremtid kan komme på fjernvarmenettet.

Læs mere: Mærsk-selskab vinder retten til at undersøge geotermi flere steder i landet 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.