Her er hovedpunkterne i udspillet til PtX-retsakten

Lasse Gorm Jensen.
Illustration: Lasse Gorm Jensen..
EU-Kommissionen har netop fremlagt deres udkast til delegeret retsakt vedr. regnemetoden for PtX anvendt i transport. Retsakten opstiller kriterier, som produkter af grøn brint nødvendigvis må leve op til for at kunne blive blåstemplet som VE-brændstof til transportsektoren.
31. maj kl. 05:30

EU-Kommissionen har netop fremlagt sit udkast til delegeret retsakt vedr. regnemetoden for PtX anvendt i transport. Retsakten lægger særlig vægt på, at den brugte strøm stammer fra additionelle -det vil sige nye - VE-anlæg og er etableret uden økonomisk støtte. PtX-producenter kan opfatte strømmen fra elnettet som værende grøn, hvis producenten befinder sig i et prisområde, hvor strømmen var vedvarende 90 pct af timerne i det foregående år, og PtX-produktionen holder sig inden for dette antal timer. 

Retsakten rummer mange krav og kriterier

PtX-producenter kan også betragte el fra elnettet som grøn, hvis der er indgået en grøn PPA og følgende kriterier er opfyldt:

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger