Her er de største udfordringer for regeringens nye grønne plan

Bigasanlæg
Nature Energy Videbæk, der blev sat i drift i begyndelsen af 2019, er et af de største biogas­anlæg i Danmark. Anlægget behandler årligt ca. 600.000 ton biomasse – herunder restprodukter fra Arla – og gassen sendes direkte i en biogasledning til Arlas mejeri, Arinco i Videbæk, hvor det bruges som procesenergi. Illustration: Nature Energy.
Regeringens nye plan for en grøn omstilling af Danmark får positive skudsmål fra erhvervsorganisation og forsker, men den risikerer hurtigt at løbe ind i store udfordringer, lyder det. De peger her på de største udfordringer for, at planen skal lykkes.
22. april kl. 04:10

Tirsdag i denne uge kunne regeringen, med Mette Frederiksen i spidsen, præsentere en ny plan for, hvordan Danmark får et mere grønt energisystem og samtidig får udfaset den russiske gas.

Men i planen er der indlagt en række punkter, der måske ser løsbare ud for et politisk system, men som måske ikke lader sig løse helt så nemt i de konkrete processer, der skal sættes i gang for at nå i mål.

Vi har derfor spurgt to centrale aktører i processen, for at få bud på de største hurdler, der skal overvindes for, at det skal lykkedes, både at gøre boligopvarmningen uafhængig af naturgas og mangedoble den grønne elproduktione

Først er det Kamilla Thingvad, der er direktør med ansvar for energiproduktion og -udvikling og handel i den nye erhvervsorganisation Green Power Denmark, der er en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. Som den første udfordring understreger hun, at hvis planen skal gennemføres, så skal der holdes et særdeles højt tempo i udrulningen:

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.