Her er de seks enorme biogasanlæg, der sendte støtteregning i vejret

Biogasanlæg, Aabenraa
Her ses byggeriet af Sustainable Bio Solutions kommende anlæg i Aabenraa, der - med en håndtering af 980.000 tons biomasse om året - bliver Danmarks største. Illustration: https://skraafoto.kortforsyningen.dk. Se større version
Seks biogasanlæg har fået dispensation - og kan se frem til at modtage milliarder i statsstøtte, selv om de endnu ikke er i drift. Professor er bekymret.
2. december 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Det er kapløb med tiden for seks biogasanlæg, der lige nu er under opførelse herhjemme – og som bliver Danmarks absolut største. De står alle til at kunne modtage millioner i statsstøtte frem mod 2030, hvis de overholder en række krav. Glipper det, lukker statskassen i. 

Læs også: Staten pumper milliarder af kroner i biogasanlæg med tvivlsom klimagevinst

I 2020 blev reglerne således ændret, så det kun var eksisterende anlæg, der kunne modtage støtte til opgradering af biogas til gasnettet mod 2030. Politikerne åbnede dog samtidig en kattelem for biogasanlæg, der endnu ikke var i drift, hvis de kunne dokumentere, at de inden februar 2019 havde foretaget foretaget irreversible investeringer i et opgraderingsanlæg, og at man inden juli 2019 havde opnået de påkrævede VVM-godkendelser, miljøgodkendelser og byggetilladelser.

Læs også: Biogasanlæg lækker store mængder metan, selvom løsninger ofte er billige

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.