GreenLab vil udbredes til hele landet og hjælpe den ‘rigtige’ sektorkobling på vej

Oversigt, GreenLab Skive, Power-to-x, PtX
Illustration: GreenLab Skive. Se større version
Hvis den rigtige sektorkobling skal realiseres er der behov for professionelle mellemmænd, der kan håndtere den komplekse udveksling af energistrømme, mener GreenLab Skives tekniske chef, der gerne så konceptet udbredt til flere dele af landet.
12. august 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

GreenLab Skive er i færd med at skrive en ny energi-ordbog. 

Det står klart allerede ganske få sekunder inde i samtalen med teknisk chef Anders Bøje Larsen. I en talestrøm nærmest uden pauser er han gået i gang med at forklare, hvad det er organisationen bag den grønne erhvervspark prøver at opnå – og den forklaring indebærer en række fremmedord.

‘Enablement-platform’, ‘Symbiosis Net’, ‘Value Mediary’, ‘GridBuddy’ og ‘Virtual Direct Connections’, lyder et lille pluk af GreenLabs selvopfundne termer.

Ordene klinger måske lidt vel meget af smart marketing-lingo, som normalt ville afstedkomme et fjernt blik i øjnene på denne reporter. Men i stedet for at lade koncentrationen vandre midt i Anders Bøje Larsens ord-bombardement, forsøger jeg bare at hænge på, så godt jeg kan.

For bag de glittede gloser ligger en masse konkrete tanker om sektorkobling og den fysiske opbygning af det forjættede ‘integrerede energisystem’, som kun få synes at have gjort sig i samme detaljegrad, som GreenLab har det.

Læs også: Virtuelle tunneller for grønne elektroner skal mindske belastning af elnettet

Og så kan det jo blive nødvendigt at opfinde sit eget sprog, når man skal forklare, hvad man går og roder med.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.