Vand elektrolyse-anlægget i HyBalance-projektet drives af Air Liquide i Hobro og er udstyret med to PEM-cellestakke produceret af hollandske Hydrogenics.
Vand elektrolyse-anlægget i HyBalance-projektet drives af Air Liquide i Hobro og er udstyret med to PEM-cellestakke produceret af hollandske Hydrogenics.

Foto : HyBalance

Fremtidens elektrolyse-anlæg kan stå på skuldrene af frontløber i Hobro

Når projektet HyBalance slutter ved årets udgang, har det demonstreret et succesrigt PEM-anlæg i mellemstor skala, der viser lovende resultater for balancering af elnettet ved hjælp af skalérbare algoritmer.
I disse dage skrues der flittigt op og ned for strømforbruget på det 1,2 MW store elektrolyse-anlæg, som projektet Hybalance har opført i Hobro.  Her tester man, hvor godt en mellemstor produktion kan balancere elnettet ved kun at spalte vand til brint og ilt i et omfang, der modsvarer den øvrige belastning på elnettet. Og det på et af Europas mest avancerede elektrolyseanlæg, hvad angår balancering. 
Få fuld adgang til GridTech?
GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.
Prøv GridTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Om projektet
  • HyBalance løber fra 2016-2020
  • Projektet har et samlet budget på 15 mio. euro (omkring 112 mio. dkk)
  • Heraf har projektet modtaget 8 mio. euro i støtte fra den europæiske fond Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCH JU) og 2,6 mio. euro fra det danske ForskEL-program (i dag under EUDP)
  • Projektet er ledet af et konsortium bestående af Air Liquide, Hydrogenics, Ludwig-Bölkow-Systemtechnik, Centrica og Hydrogen Valley. 
  • Herudover samarbejder projektet med AkzoNobel, Sintex og Energinet.dk.