Fra kulkraft til atomkraft: Ombygning og genbrug med stort klimapotentiale

20. september kl. 05:161
kulkraft
Illustration: Bigstock/MeloDeath.
FIK DU LÆST PÅ ING.DK: Også store økonomiske besparelser og bedre luftkvalitet, fremhæves i ny rapport udarbejdet for det amerikanske energiministerium.

Kulkraftværker forurener og skader klimaet mere end alle andre energiteknologier.

Alligevel kan de komme til at spille en kæmpe rolle for overgangen til en CO2-fri elproduktion ved at omdanne dem til atomkraftværker. I USA alene er der et potentiale for, at op mod hele 80 procent af landets kulkraftværker konverteres til at producere strøm fra den langt mindre klimaskadelige atomenergi.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. september kl. 09:30

Artiklen mangler at beskrive økonomien, ny atomkraft er langt fra økonomisk, og selvom der er lidt sparet ved at genbruge kølevandskredsløb, nogle af bygningerne m.m., så ændrer det ikke grundlæggende på at atomkraft er langt dyrere end vedvarende energi. Og selvom man kan genbruge noget, vil det stadig være en langsom proces at opføre nye værker. Genbrug af kraftværkspladser løser heller ikke atomkraftens andre problemer med sikkerhed, radioaktivt affald m.m. Så samlet set tror jeg det er et rigtig dårligt bytte for et lokalsamfund at erstatte et kulkraftværk med atomkraft. Det kan godt være luftforureningen reduceres (hvis det lukkede kulkraftværk havde dårlig røgrensning); men det vil stigmatisere området i endnu højere grad.