Forsyningstilsynet giver tilsagn om godkendelse af Energinets metode for producentbetaling

25. november 2022 kl. 14:491
Solcellepark
»Som vi tidligere har sagt, så er det kritisabelt, at denne proces er så presset, og at vi får så kort tid til at forholde os til Forsyningstilsynets argumenter og tolkning af Energinets producentbetalinger,« siger Mathias Aarup Berg fra European Energy. Illustration: Salajean/Bigstockphoto.
Det tegner sig til at blive et »ja« til Energinets metode for producentbetaling, der vil gør det væsentligt dyrere for producenter af vedvarende energi at tilslutte anlæg til transmissionsnettet. Ifølge producent er processen kritisabel og udfaldet beklageligt.
Artiklen er ældre end 30 dage

Opdateret mandag den 28. november kl. 09.00.

Forsyningstilsynet har den 24. november sendt sit udkast til ‘Godkendelse af Energinets metode for producentbetaling’ i offentlig høring med høringsfrist allerede den 8. december. 

I udkastet godkender Forsyningstilsynet den metode for producentbetaling, som Energinet har anmeldt til Forsyningstilsynet den 5. september 2022. 

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. november 2022 kl. 10:39

Denne artikel er frit efter Kejserens Nye Klæder - og indeholder ikke andet end indforståede citater.

Ganske vist kan vi ikke alle forstå alle tekniske artikler, men det er da rimeligt at kræve en vis praktisk forklaring af årsag, konsekvens, rationale og resultat/udbytte. Det skal naturligvis funderes i tidens emner og diskussioner.

For eksempel har solcelleproduktion på Lolland, nye havvindmøller ved Bornholm (udover den famøse såkaldte Energiø) og havvind ved Jylland været oppe i medierne. Handler det her om hvem som skal betale for den ekstra, nødvendige, netværkskapacitet for at modtage de ekstra MW/GW ? Eller handler det om det næste tagplacerede solcelleanlæg i landsbyen ?

Se DET ville have været en opgave for en journalist at skrive om - så vi kunne se det stof Kejserens Klæder skal sys af ........