Forsyningsselskaber kræver politisk handling for at indfri ambitiøst CO2-projekt

Vestforbrænding
Illustration: Vestforbrænding. Se større version
En ny alliance blandt hovedstadens forsyningsselskaber vil indfange og lagre op til 3 millioner tons CO2 årligt, men Vestforbrændings direktør understreger, at det kræver politisk afklaring om støttemuligheder, hvis projektet skal realiseres.
Interview25. februar 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Et nyt samarbejde blandt flere store forsyningsselskaber i hovedstadsområdet har set dagens lys under navnet C4 – som står for Carbon Capture Cluster Copenhagen. Målet er at gå sammen om at indfange og lagre CO2 på en række store anlæg og ambitionerne er tårnhøje. Intet mindre end 3 millioner tons CO2 regner parterne med at kunne indfange årligt.

Bag klyngesamarbejdet C4 står affaldsselskaber som ARC, Argo og Vestforbrænding sammen med energiselskaber som Ørsted, Hofor, Biofos og VEKS samt CTR og havnedriftselskabet Copenhagen Malmö Port. Sammen har de nu forpligtet sig på at undersøge mulighederne for – og om muligt virkeliggøre – fangst af CO2 og lagring eller udnyttelse af samme.

Steen Neuchs Vedel, administrerende direktør for Vestforbrænding, kalder udmeldingen for et vigtigt skridt for forsyningsbranchen. På trods af, at selskaberne kommer fra vidt forskellige baggrunde, så er det lykkedes at stable et samarbejde på benene. Han kalder samarbejdet for en »tiltrængt vending« i sektoren, som kan kaste store fordele af sig.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.