FN: Atomkraft udleder mindst CO2 af alle energiteknologier

atomkraft, leibstadt
Illustration: Achilaos / Wikimedia Commons. Se større version
Trods en klimaneutral elproduktionen udleder både atomkraft og vedvarende energi CO2 på tidspunkter fra vugge til grav. Men atomkraft udleder mindst, konkluderer FN's Økonomiske Kommission for Europa, UNECE.
24. november 2021 kl. 15:37
errorÆldre end 30 dage

Konventionel atomkraft udleder mindre CO2 målt i gram per kWh over hele sin levetid foruden at lægge beslag på mindre areal samt færre mineraler og metaller sammenlignet med vindmøller, solceller og enhver anden strømproducerende teknologi.

Sådan lyder konklusionen i en ny og omfattende rapport med titlen '[Life Cycle Assessment of Electricity Generation Options](https://unece.org/sites/default/files/2021-10/LCA-2.pdf)' med livscyklusanalyser af en lang række forskellige energiteknologier, der er udarbejdet af FN's Økonomiske Kommission for Europa, UNECE. 

Den udkommer midt i en EU-kontrovers om, hvorvidt atomkraft kan betegnes som en grøn investering og få måneder efter, at en anden rapport fra UNECE konkluderede, at verden har brug for langt mere atomkraft end i dag, hvis verden skal i mål med Parisaftalen.

Læs også: Vattenfall: Atomkraft er grønnere end vind og vand over hele sin levetid

Den nye UNECE-rapport og dens konklusioner, som flugter med resultaterne af en tidligere livscyklusanalyse fra det svenske energiselskab Vattenfall, bydes velkommen af formand for Foreningen Atomkraft Ja Tak, Johan Christian Sollid, der mener, at »videnskaben har talt«.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.