Fjernkøling på vej til Aarhus: Gode synergimuligheder for udnyttelse af overskudsvarme

17. januar kl. 06:031
Kredsløb
Fra 2027 vil den 139 meter høje kontorbygning Mindet 6, der over de kommende år opføres på Aarhus Havn, blive forsynet med fjernkøling fra forsyningsselskabet Kredsløb. Illustration: Kredsløb.
Fra 2027 forventer Kredsløb at producere mellem 8 og 10 MW køleeffekt til fjernkøling i Aarhus, hvorfra forsyningsselskabet forventer at kunne tilføre op mod 12.000 MWh overskudsvarme til fjernvarmenettet.

Udbredelsen af fjernkøling er fortsat relativt beskeden i Danmark, om end teknologien i de senere år har fået øget bevågenhed. 

Det gælder også i Aarhus, hvor forsyningsselskabet Kredsløb fra sensommeren i år forventer at kunne levere den første fjernkøling til Finn Bach Petersen på Europaplads, mens selskabet fra 2027 også skal forsyne prestigebyggeriet Mindet, som ejendomsselskabet Olav De Lindes er i færd med at opføre ved Sydhavnen i Aarhus.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
18. januar kl. 07:24

hvad regner man med at tilbageløbs temperatureren bliver? synd det nok aldrig bliver mainstream nok til at private køleskabe kan få glæde af det