Finsk atomkraftprojekt til 56 milliarder kroner opsiger kontrakt med leverandør

Fennovaima
Det 56 mia. kroner dyre finske atomkraftværk Hanhikivi 1. Russiske Roatom skulle stå for opførelsen, af værket, der skal ligge på kysten i bunden af Den Botniske Bugt ved byen Pyhäjoki. Nu har de finske ejere imidlertid opsagt kontrakten med Rosatom efter flere forsinkelser. Illustration: Illustration: Fennovaima.
FIK DU LÆST PÅ ING.DK PLUS. Rosatom har udsendt en pressemeddelelse, hvor de stiller sig komplet uforstående overfor Fennovaimas beslutning.
5. maj kl. 05:29

Det statsligt ejede russiske atomkraftselskab Rosatom kommer alligevel ikke til at opføre et nyt atomkraftværk i Finland. Mandag offentliggjorde det finske selskab Fennovaima, der er dannet for at opføre atomkraftværket, nemlig, at selskabet har opsagt kontrakten med Rosatoms finske datterselskab Raos Project.

Ifølge pressemeddelelsen skyldes opsigelsen, at projektet er blevet mere og mere forsinket over de senere år, og at Ruslands angreb på Ukraine har forværret risikobilledet.

Læs også: Professor: Atomkraft er en oplagt backup for sol- og vindenergi

Derfor er Raos Project blevet opsagt med øjeblikket virkning og projekteringen, arbejdet på forskellige godkendelsesansøgninger og på byggepladsen er stoppet.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.