EU-rapport: Atomkraft kræver færre liv end vind og sol

Illustration af "energianlæg", eks. vindmøller, solceller, atomkraftanlæg mm.
Illustration: Anton_Medvedev / Bigstock. Se større version
Ingeniøren giver her et overblik over en række af de vigtigste grafer og pointer fra EU-Kommissionens interne forskningstjenestes nye rapport om atomkraft.
12. april 2021 kl. 10:10
errorÆldre end 30 dage

Atomkraft kan anses for en grøn investering, da der ikke er nogen »videnskabsbaseret evidens for, at atomenergi gør mere skade på menneskers helbred eller på miljøet end andre teknologier til elproduktion«.

Sådan lyder konklusionen i en helt ny rapport fra EU-Kommissionens interne forskningstjeneste, Joint Research Centre (JRC).

Konklusionen bygger på en omfattende metaanalyse af en lang række tidligere videnskabelige studier, hvor store mængder af videnskabelige resultater vedrørende miljøpåvirkningen af atomkraft sammenlignes andre energiteknologier.

Ingeniøren guider dig herunder gennem en række af de vigtigste grafer og pointer fra den nye rapport om atomkraft fra JRC, heriblandt angående opbevaring af radioaktivt affald, dødsrater pr. GWh, antal døde i tilfælde af en alvorlig ulykke og meget mere.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.