EU-politikere går efter 'atomkraft-renæssance' med opsigtsvækkende rapport: »Det er rystende«

Atomkraft
Flamanville 3 er en 1650 MW EPR-reaktor der er under opførelse i Frankrig. Illustration: EDF. Se større version
»Det er så voldsomt med falske antagelser og påstande i rapporten, at det er rystende,« siger dansk energiprofessor om en ny rapport, der konkluderer, at atomkraft er billigere end både vind- og solenergi.
22. februar 2021 kl. 15:43
errorÆldre end 30 dage

EU’s mål om at opnå klimaneutralitet i 2050 kommer, hvad angår den europæiske energisektor, ikke alene til at ske med vedvarende energi. EU-landene skal i gang med at bygge atomkraftværker, som er billigere end vindmøller og solceller - og dem er der endda ikke plads til i Europa.

Det konkluderer en netop offentliggjort rapport, ‘Road to EU Climate Neutrality by 2050’, der er udarbejdet på vegne af fire EU-parlamentsmedlemmer fra de to politiske grupper ‘Forny Europa’ og ‘Europæiske Konservative og Reformister’, der er henholdsvis centrum- og højreorienteret.

Gruppen Forny Europa (på engelsk: Renew Europe), der også har danske medlemmer fra Venstre og Radikale Venstre, er den tredjestørste i det nuværende Europa-Parlament og består hovedsageligt af medlemmer fra den tidligere partialliance Alde.

»I betragtning af fordelene ved atomkraft ud fra pladsmæssige og økonomiske iagttagelser vil medlemslandenes regeringer sandsynligvis være nødt til at tilføje atomkraft i deres energimiks for at nå EU's mål om klimaneutralitet,« fremgår det af den omfattende rapport på i alt 459 sider, der hovedsageligt henvender sig til EU-politikere og nationale beslutningstagere.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.