»Et langt og lykkelig liv for den, der arbejder med gaskraft i Europa i fremtiden virker meget urealistisk«

Foto : Bloomberg

»Et langt og lykkelig liv for den, der arbejder med gaskraft i Europa i fremtiden virker meget urealistisk«

Bloomberg NEO’s chefanalytiker, Seb Henbest, tror, at vind og sol vil dominere, mens gas bliver et nicheprodukt som backup.
I sidste uge blev Bloomberg New Energy Outlook (NEO) offentliggjort i Oslo. 65 analytikere, ledet af Seb Henbest, har regnet sig frem til, at 71 procent af verdens elektricitet kan komme fra vedvarende energikilder i 2050. For Europa er tallet 92 procent.
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Naturgas og gaskraft
  • Gas (methan) bruges direkte til opvarmning og madlavning, i industrien, som brændstof og til at producere el i gaskraftværker.

  • Moderne gaskraftværker har fleksibel produktion, som kan justeres alt efter efterspørgsel.

  • Rusland er verdens største producent af naturgas. Norge er nummer syv.

  • Norge har to gaskraftværker: Melkøya, som forsyner Equinors LNG-fabrik, der tilhører Snøhvit-feltet, og Mongstad, som skal nedlægges i foråret 2020. Gaskraftværket på Kårstø blev revet ned i 2017. Der er også snak om at elektrificere Melkøya, efter at Statnett har fremlagt planer om at bygge en ny højspændingslinje fra Skaidi til Hammerfest.

  • Statkraft ejer to gaskraftværker i Tyskland og har ejerandele i et tredje tysk gaskraftværk.

Kilde: TU, Statkraft, E24, Montel