Enighed om gasindgreb baner vejen for VE-nødforordningen

19. december 2022 kl. 19:30
Lars Aagaard
Mandag lykkedes det langt om længe unionens energiministre at nå til enighed om, hvad Danmarks nyslåede energiminister, Lars Aagaard (M), kalder for en forsikringsordning mod ekstremt høje gaspriser. En aftale, der samtidig give grønt lys til kommissionens nødforordning, der skal gøre det markant hurtigere og mere enkelt at komme gennem tilladelsesprocedurer for nye VE-projekter som eksempelvis solcelleanlæg. Illustration: EU.
Mandag nåede den europæiske unions energiministre langt om længe til enighed om et indgreb, der skal sikre EU-landene mod skyhøje gaspriser. Med gasaftalen åbnes der samtidig op for, at nødforordningen, der midlertidigt skal sørge for hurtigere tilladelser til vedvarende energi-projekter, kan træde i kraft.
Artiklen er ældre end 30 dage

Siden den 24. november har den midlertidige nødforordning, der skal gøre det markant hurtigere og mere enkelt at komme gennem tilladelsesprocedurer for nye VE-projekter, været godkendt af unionens energiministre. 

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger