EnergyTech 2018: Fremtiden i el- og energi

Mediehuset Ingeniøren sætter data, digitalisering og decentralisering på agendaen på konference 15. november.
Brødtekst

Forbrugere som med solceller og vindmøller er blevet til prosumers. Langt større andele vedvarende energi, SmartGrid og intelligente energisystemer, der trækker på data. De store forandringer, som man kun lige er ved at tage hul på i el- og energisektoren, er helt centrale for omstillingen til et mere bæredygtigt samfund.

På konferencen EnergyTech 2018 dykker vi ned i nogle af de teknologier, som kommer til præge de kommende år. Vi ser på teknologierne og de muligheder de åbner, og vi kaster et kritisk blik på, hvordan de nuværende rammebetingelser også er en barriere for fornyelsen.

Oplægsholderne er en blanding af forskere og branchefolk med solid erfaring.

Den italienske energiingeniør, Gianluca Mauro, har sin egen mission. Han vil have energibranchen til at forstå potentialerne i Artificial Intelligence. Energisektorens erfarne ledere skal ikke nødvendigvis selv være AI-eksperter, men de skal forstå, hvad AI kan. Sådan lød Gianluca Mauros pointe i et synspunkt på GridTech 7. august. På konferencen uddyber han og giver konkrete eksempler på hvor AI kan bruges i energisektoren.

Vi skal gentænke el-systemet

I Radius Elnet er er man allerede i gang med at forberede sig på, at kunderne bliver medproducenter. Digitalisering og adgangen til store mængder data kan optimere både kundernes el-forbrug og nettet. Virksomhedscasen fra Radius sætter fokus på de igangværende udviklingsprojekter, og hvilke nye projekter, de har i pipeline.

Professor Pierre Pinson fra DTU Elektro mener vi skal gentænke hele el-systemet. Flere steder i verden er der forsøg med blockchain, der styre decentral produktion og peer-to-peer handel. Med digitaliseringen skal kunderne sættes i centrum af el-system. Pierre Pinson fortæller om, hvordan han ser det implementeret.

Dialog og erfaringsudveksling

Konferencen vil derudover byde på en gennemgang af en ny undersøgelse Mediehuset Ingeniøren har foretaget om trends i energisektoren, samt oplæg fra Philip Hiersemenzel der er talsmand og rådgiver i Lumenion og Thomas Mikkelsen, der er partner i det finskejede konsulenthus VasaaETT, som har en række kunder i energisektoren.

I løbet af dagen vil der være en innovationssession, hvor en række startups pitcher deres bud på hvilken ny teknologi der kommer til at præge fremtiden. Dagen afrundes med en paneldebat om udfordringer og løsningsmuligheder i fremtidens energiteknologi.

Konferencen er et nyt initiativ fra Mediehuset Ingeniøren.

»Det ligger i en naturlig forlængelse af vores strategi, hvor vi i april lancerede GridTech, som det første af en række nichemedier. GridTech og de andre nichemedier leverer indsigt og inspiration til branchens professionelle, konferencen er blot et andet medie. Kernen er, at vi vi som mediehus vil understøtte dialog og erfaringsudveksling,« siger udviklingsdirektør Mette Vindfeld Rosendahl, Mediehuset Ingeniøren.

Konferencen finder sted i Ingeniørforeningen IDA's konferencelokaler og der vil være fuld forplejning.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer er du meget velkommen til at kontakte programansvarlig for EnergyTech 2018, Anne Aaby på aab@ing.dk. Konferencen bliver markedsført i samarbejde med IDA Energi. 

IDA Energi
Illustration: arkivbillede

Bestil billet til konferencen nedenfor. 

Om konferencen

Dato: 15. november 2018

Tidspunkt: 9.30 - 16.00

Sted: IDA Mødecenter, lokale 101, Kalvebod Brygge 31, 1560 København V

Pris: 2449 kr. excl. moms (vi fratrækker 1000 kr. hvis du er IDA, PLUS- eller PRO-abonnent)

OBS: begrænset antal pladser. Bestilling af billetter nederst på siden. 

PROGRAM

9.30: Welcome

9.40: Introduction by Henrik Munksgaard, editor at GridTech. 

10.00: AI in the Energy Sector, by Gianluca Mauro, founder of AI Academy.

10.40: Short break

10.50: Going fully consumer-centric - Opportunities and Challenges from Digitalization and Decentralization, by Pierre Pinson, professor at Technical University of Denmark.

11.30: Energytech Case fra VaasaEET by Thomas Mikkelsen (Partner and director at VaasaEET).

12.10: Lunch

12.50: Automatisk datagenkendelse og informationsfeedback til SMV'er ved projektleder og civilingeniør i bæredygtig energi ved Viegand Maagøe, Christian Nørr Jacobsen (in danish). 

13.05: Start-up session: by Barry + Nabovarme.

13.35: Turning Renewable Spikes to Dispatchable Heat and Power by Philip Hiersemenzel, advisor and spokesman at Lumenion. 

14.15: Break with coffee and cake

14.30: The future DSO - by Sisse Bay, Senior Manager for Portefølgestyring og Netplanlægning in Radius. 

15.10: Short break

15.20: How do we turn the emerging possibilities with technology, data and digitalisation into reality? Debate with Thomas Mikkelsen, Gianluca Mauro, Anders Dyrelund & Philip Hiersemenzel. 

16.00: Thank you for today!

(changes may occur)

Sign up under this article.