Energiprofessor til Ugens Energi: Alt for tidligt at indregne CO2-fangst i 70 procents-reduktionen

Energiprofessor til Ugens Energi: Alt for tidligt at indregne CO2-fangst i 70 procents-reduktionen
Kirkerne har - til regeringens store frustration - stadig mulighed for at gøre indsigelser mod etablering af nye sol- og vindanlæg. Illustration: Peter Aaquist/Wikimedia.
I denne udgave af Ugens Energi kommenterer energi-professor Brian Vad Mathiesen udmeldingen fra Aalborg Portland om at reducere sin drivhusgas-emission via lagring og fangst af CO2. Men ugeopsamlingen kommer også rundt om ændringen af planloven, der indskrænker ngo'ers klage-mulighed over nye sol- og vindanlæg - kirken gik dog fri.
17. juni kl. 05:39

Regulering, regulering, regulering. Med en ambition om at skabe bedre rammer for den grønne omstilling aftalte regeringen, Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti i den forgangne uge at ændre planloven. Aftalen skal sætte turbo på udbygningen af vedvarende energi på land og give kommunerne bedre muligheder for at mindske udledningen af klimagasser, øge modstandsdygtigheden mod klimaforandringer og styrke naturen og bæredygtigheden. 

Aftalen, der udspringer af en evaluering af den store planlovsaftale fra 2016, lægger ifølge Altinget op til 'en ensretning af det statslige tilsyn, og udarbejdelse af en ny og mere helhedsorienteret bekendtgørelse og vejledning for opstilling af store solcelleanlæg'. Derudover skal et tværministerielt udvalg afdække mulighederne for 'helhedsorienteret arealanvendelse i det åbne land - herunder vilkår for landbrug, erhvervsmuligheder, arealanvendelse til vedvarende energi som fx solceller og vindmøller.' 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger