Energinet tager hul på dialog om store ændringer af tarifferne

elforsyning genrepix
Illustration: Maria Tuxen Hedegaard, Energinet. Se større version
Elproducenters betaling for brug af transmissionsnettet skal omlægges, så den i højere grad afspejler de omkostninger, man giver anledning til. Derfor indkalder Energinet nu branchen til dialogmøde om blandt andet kommende geografisk differentierede indfødningstariffer.
28. september 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Opkrævning af tariffer hos netselskaber i stedet for slutkunder, begrænset netadgang og kapacitetsbetaling.

Det er bare et lille pluk af de nybrud i tariferingen af det danske eltransmissionssystem, som Energinet foreslår at indføre i en kommende reform af betalingsmodellerne ved brug af nettet.

Men hvor ovenstående eksempler har det til fælles, at de alle er rettet mod forbrugskunder, er der i høj grad også nyt på vej til de producenter, der føder strøm ind på Energinets spændingsniveauer, hvilket i stigende grad er solelle- og vindmølleparker.

Godt et år efter, at klimaaftalen for energi og industri satte indfødningstariffer og gegrafiske differentiering på VE-producenternes dagsorden, er de endelige lovrammer endnu ikke blevet udmøntet.

Det forventes dog at ske hen mod slutningen af året, og ligesom Dansk Energi har Energinet derfor et komplekst arbejde foran sig med at redesigne det danske tarifsystem.

Derfor inviterer Energinet nu til dialogmøde med branchen om de ændringer, klimaaftalen lægger op til for producenterne på de højere spændingsniveauer, samtidig med at man vil præsentere branchen for et forslagskatalog til de nye betalingsformer for transmissionsnettet, som Energinet har udviklet.

Det skriver Energinet i en pressemeddelelse.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.